“Din Dragoste pentru Mâncare” la GreenTech Film Festival 2019

Expoziția interactivă “Din Dragoste pentru Mâncare” a fost prezentă la GreenTech Film Festival atât în București în weekend-ul 16-17 noiembrie, cât și în Cluj  pe 22 noiembrie. GreenTech Film Festival promovează stilul de viață sustenabil, grijă față de mediu și tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri, ateliere și...
Read More: “Din Dragoste pentru Mâncare” la GreenTech Film Festival 2019

Caravana anti-risipă

Săptămâna asta, împreună cu prietenii nostri de la One World Romania la scoala si cu sprijinul Lidl Romania, am pornit prin țară, în caravana anti-risipa, pentru a vorbi cu elevii de liceu despre risipa alimentară. De la nord pana la sud si de la est pana la vest, organizăm...
Read More: Caravana anti-risipă

Ministrul Agriculturii între cei 4,5 milioane de români care trăiesc în sărăcie și interesele industriei alimentare

Organizațiile neguvernamentale active în domeniul prevenirii risipei de hrană în România protestează față de intenția Ministrului Agriculturii, Petre Daea, de a amâna aplicarea Legii privind diminuarea risipei alimentare, așa cum reiese din declarația sa pentru AGERPRES din 21 mai 2017: „Este nevoie să ancorăm bine în realitate prevederile legii,...
Read More: Ministrul Agriculturii între cei 4,5 milioane de români care trăiesc în sărăcie și interesele industriei alimentare

Propunerile reprezentanţilor societăţii civile privind normele metodologice de aplicare a legii pentru diminuarea risipei alimentare

Organizaţiile Carusel, SOMARO- Magazin Social, Ateliere Fără Frontiere, Asociaţia Consumatorilor de Produse Alimentare din România- „Optimum Cibum”, TERRA Mileniul III, Asociaţia pentru Colectarea şi Distribuţia Alimentelor  şi Asociaţia Mai Mult Verde au transmis, în urma consultărilor organizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, punctul de vedere formulat pe marginea...
Read More: Propunerile reprezentanţilor societăţii civile privind normele metodologice de aplicare a legii pentru diminuarea risipei alimentare

Combaterea risipei de alimente: o oportunitate pentru UE de a îmbunătăți eficiența utilizării resurselor în lanțul alimentar

Risipa de alimente este o problemă mondială care a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda publică și politică din ultimii ani. Alimentele sunt un bun prețios, iar producția lor poate necesita foarte multe resurse. Estimările arată că până la o treime din alimente sunt...
Read More: Combaterea risipei de alimente: o oportunitate pentru UE de a îmbunătăți eficiența utilizării resurselor în lanțul alimentar