Conferinţă încheiere proiect „România împotriva risipei de hrană”

Asociaţia MaiMultVerde organizează miercuri31 mai 2017începând cu ora 10.00,Pe Baricade’ – Strada Radu Vodă, Nr. 23 A, Bucureşti, conferinţa de încheiere a proiectului „România împotriva risipei de hrană” desfăşurat în perioada martie 2016 – mai 2017 în parteneriat cu Food Waste Elveţia şi Ce-Re (Centrul de Resurse pentru Participare Publică).

Evenimentul are loc în contextul adoptării normelor metodologice de aplicare a Legii Nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, redactate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Odată intrate în vigoare, legea devine operabilă, ceea ce impune tuturor operatorilor economici din lanțul alimentar – de la producători și procesatori la comercianți și unități HoReCa – măsuri de prevenire și combatere a pierderilor de hrană.

Astfel, în cadrul evenimentului vom prezenta rezultatele proiectului (Asociația MaiMultVerde), conținutul legii și al normelor(Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale) și beneficiarii noii legi (organizațiile din Program). Expunerile vor fi urmate de discuții, întrebări și răspunsuri.

În final, vom lua prânzul! Dar nu orice prânz: cu o zi înainte vom merge în piață și prin magazine, unde vom cere legumele „urâte” pe care – cu ajutorul unui bucătar priceput – le vom transforma în preparate numai bune. Pentru fiecare participant la eveniment pregătim două porții, din care una va ajunge la o persoană aflată în dificultate, prin intermediul Asociației Carusel.

Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, în valoare de 164.464,98 CHF, iar valoarea contribuţiei proprii este de 18.309,42CHF.