Participă la workshop-ul Antreprenoriat şi Advocacy pentru combaterea risipei de hrană în România

Asociaţia MaiMultVerde vă invită la atelierul Antreprenoriat şi Advocacy pentru combaterea risipei de hrană în România, ce va avea loc la Casa RAF (Romanian-American Foundation) din Bucureşti (Strada Gina Patrichi nr. 6, Bucureşti), în perioada 11-12 octombrie 2016, între 09.00-17.00.

Pe parcursul celor două zile veţi afla cele mai eficiente modele de antreprenoriat şi advocacy aplicate în domeniul prevenirii şi combaterii risipei de alimente şi al valorificării surplusului de hrană. Sesiunile sunt susţinute de experţi cu experienţă din România şi Elveţia.

markus

Markus Hurschler, co-fondator al Asociaţiei foodwaste.ch, Elveţia „Reducerea risipei de alimente este o piatră de temelie pe calea către un sistem alimentar durabil.”

Markus Hurschler este consultant coordonator din partea foodwaste.ch, organizaţie parteneră în cadrul proiectului „România împotriva risipei de hrană”. În calitate de co-fondator şi director al Asociaţiei foodwaste.ch, Markus coordonează dezbaterile despre risipa de alimente şi este direct implicat în implementarea agendei pe acest subiect în Elveţia.

Markus Hurschler a strâns din experienţa sa de iniţiator şi manager al reţelei internaţionale “United Against Waste”, şi va aduce la atelierul din 11 octombrie, de la Bucureşti:

  • cele mai noi exemple de bună practică şi instrumente folosite de lideri din industria ospitalităţii şi sectorul alimentar pentru reducerea risipei de hrană;
  • modele antreprenoriale de succes în domeniul valorificării surplusului alimentar;
  • sfaturi şi ponturi despre constituirea şi coordonarea reţelelor;
  • modele de campanii de influenţare a politicilor publice.
Oana Preda, Director la Centrul de Resurse pentru Participare Publică (ce-re.ro), România „Legile sunt făcute de parlament și de guvern. Atunci când nu ne plac, putem să cerem să fie schimbate sau să propunem altele mai bune. (Și) despre asta este advocacy: despre puterea de a schimba ce nu ne place.”

Oana Preda, Director la Centrul de Resurse pentru Participare Publică (ce-re.ro), România
„Legile sunt făcute de parlament și de guvern. Atunci când nu ne plac, putem să cerem să fie schimbate sau să propunem altele mai bune. (Și) despre asta este advocacy: despre puterea de a schimba ce nu ne place.”

Oana Preda este Director la Centrul de Resurse pentru participare publică, CeRe, organizație la fondarea căreia a participat în 2006. În sectorul societății civile, Oana este prezentă din 1996. Și-a început cariera la Asociația Pro Democrația, apoi a lucrat la National Democratic Institute. Oana se pricepe la management, advocacy, participare publică și crede în drepturile omului și justiție socială.

????????????????????????????????????

Moderator: Doru Mitrana, Co-fondator şi director al Asociatiei MaiMultVerde, activ în sfera protecţiei mediului şi responsabilităţii sociale din anul 2007.

„Ceea ce astăzi se produce în sectorul alimentar doar pentru a fi aruncat are o valoare uriaşă. Ţine doar de noi să facem pasul de la deşeuri la surplus, de la risipă la valorificare, de la pierdere la câştig. Trebuie doar să învăţăm cum, apoi să aplicăm şi să îi învăţăm şi pe alţii”.

Participarea la atelier este gratuită, în limita locurilor disponibile. Termenul limită de înscriere este 03 octombrie 2016.

Programul workshop-ului este disponibil aici.

Activitatea este organizată în cadrul proiectului „România împotriva risipei de hrană” derulat de Asociaţia MaiMultVerde în parteneriat cu foodwaste.ch (Elveţia) şi Centrul de Resurse pentru Participare Publică (România). Proiectul urmărește creşterea gradului de informare şi implicare a societăţii civile şi publicului larg în procesul de realizare şi implementare a politicilor publice din România, în scopul reducerii risipei de hrană. Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, în valoare de 164.464,98 CHF, iar valoarea contribuţiei proprii este de 18.309,42CHF.

Completează formularul de înscriere*

*După completarea formularului vei primi un e-mail din partea orgnizatorilor în vederea confirmării locului.